BMW Real Time Traffic

 

 

 

 

 

 

Magyarországon is elindult a BMW forgalomfigyelő szolgáltatása az RTTI azaz a real time traffic information. Mit is jelent ez és hogyan működik? Valószínűleg már mindenki használta a Google Maps vagy a Waze hasonló szolgáltatását mobilon. Itt is erről van szó, csak itt a gyári rendszeren látjuk, hogy éppen mekkora a forgalom, hol vannak útlezárások vagy balesetek, hol van dugó és ennek fényében a navi fel is ajánlja nekünk a rövidebb kerülőutakat, valamint részletes tájékoztatást ad az aktuális forgalmi helyzetekről valós időben.

Nem szabad összekeverni ezt a rendszert a TMC-vel ami minden gyári navival ellátott autóban működött eddig is, de persze csak külföldön. A TMC-t FM rádiócsatornán sugározzák pld. Ausztriában és nem alkalmas a forgalomáramlás kijezésére. Ezzel szemben az RTTI internet alapú és az autóban lévő kommunikációs egység mobil adatkapcsolatát használja feltéve ha van ilyen az autóban.

Az RTTI szolgáltatás 60€ egy évre és a Connecteddrive menüponton belül a Connecteddrive store-ban lehet rá előfizetni. Akinek nincs ilyen menüpont az autójában, azok számára is lesz megoldásunk de egyelőre csak NBT és NBT Evo rendszer esetében.